Macramé-Arbeten (52 s + mønsterark). Et fint gammelt hefte fyldt med forslag til dekorative knyttearbejder målrettet dekoration af hjemmet. Stilmæssigt er vi stadig omkring århundredskiftet, trods det, at udgivelsen er fra 1917. Mange raffinerede detaljer. (Svensk tekst). Förlag: Oehlenschlägers Eftf. 1917.
Slidt
120,-
Brandt-Møller, F. & Kaj Lund:
Knyttebogen (64 s). Fra indholdet i bogen kan nævnes lidt om materialer og værktøj, de vigtigste knob og klargøring til knytning. Dernæst følger en stribe modeller, der knyttes ved brug af forskellige knob. Sidst lidt om afslutninger, blandede mønstre og forslag til modeller. Borgens Forlag 1961.
Brugt
95,-
Granit, Inga:
Knytning med garn (84 s). Bogens titel snyder lidt, for reelt er der tale om flere teknikker. Den første er strikning på strikkerive (s. 7-31), dernæst følger forskellige snore (s. 32-49) og så et længere afsnit om knytning af fiskenet, der kan minde om filering (s. 50-67). Først derefter følger et afsnit om makramé eller knytning i klassisk forstand. (Svensk tekst). Del 10 i Steneby-serien. ICA-förlaget, 1969.
Brugt
75,-
Heyden, Henning:
Knytning i farver (64 s). Med forfatterens egne ord er der tale om en “Grundbog i dobbelt knudeknytning (Makrame, Sømandsknude, Fladknob” og videre er der eksempler på “Netknytning med fisker-knuder tilrettelagt for knytning med flere farver”. Efter en ultrakort intro til emnet, brug af redskaber og materialer følger introduktioner til selve knytningen. TOMTEX 1971.
Brugt
95,-
Holstrup Edith:
Knyta makramé (52 s). Efter en kort historisk introduktion går det løs med forskellige knob og knuder. Al teknik er tydeligt vist på klare tegninger suppleret med fotos. Dernæst følger en række modeller, der omfatter bælter, tasker, punge og dekorative ophæng. (Svensk tekst). Almqvist & Wiksell, 1971.
Brugt
60,-
Lund, Kaj:
Knytteopskrifter (120 s). Bogen er, hvad den giver sig ud for. En regulær samling af opskrifter, der bl.a. omfatter smalle og brede bælteformer, bordskånere, lamper og lampeskærme samt oplæg til knytning i fx poseform eller skålform. Som en hjælp til at komme igang er der indledningsvis en kort “knytteskole” hvori de basale knob og knuder gennemgås. Borgen 1972.
Brugt
125,-
North, Anna & Noreen Gladwin:
Rugmaking & Macramé (79 s). De tæpper, der er forslag til i denne bog er alle syede. Dvs. i forskellige varianter af korssting og ryasting. Hovedvægten er dog på macramé eller knytning, der gennemgås trin for trin. Dertil kommer modeller på ting til boligen og smykker. (Engelsk tekst). Hamlyn 1974.