Skriftanalyse (ringbind inddelt i 10 grupper). Bogens indhold bygger på de fem første udgaver, der fra 36 sider i 1975, samlet af Eli Reimer og Henrik Birkvig, løbende er blevet opdateret. Denne, den 6. udgave, er i 2003 blevet opdateret af Henrik Birkvig. Gennemgangen af skrifter hviler på det europæiske klassifikationssystem og helheden fungerer som et praktisk opslagsværk. (Enkelte skader på de sidste sider i afsnit 10 med gotiske skriftformer). Forlaget Grafisk Litteratur og Grafisk Højskole, 2003.
Brugt
220,-
Davis, Courtney:
Celtic Designs and Motifs (44 s). Keltiske mønstre og motiver udgør et helt kulturområde i sig selv. Efter en ultrakort introduktion præsenterer forfatteren 103 illustrationer. Her er bl.a. spiralmønstre, fladedækkende og som borter samt geometriske mønstre med variationsmuligheder. Et helt afsnit er helliget knudemønstre, mens et andet har mønstre inspireret af forskellige dyremotiver. (Engelsk tekst), Dover Publications 1991.
Brugt
40,-
Dybdahl, Lars:
Den danske plakat (288 s). Pragtværk om emnet – til fordybelse, inspiration og ren fornøjelse. Flot tour de force gennem mere end 125 års grafisk designhistorie. (Fås med og uden smudsomslag). (Udsolgt fra Forlaget). Borgen / Kunstbogklubben 1994.
Brugt
Uden omslag
220,-
160,-
Ejlers, Steen:
Ib Andersens Brugsgrafik (63 s). Steen Ejlers skriver i sit forord: “Det følgende handler ikke om Ib Andersen som tegner og billedkunstner, men om brugsgrafikeren, der også var tegner, og som derfor formåede at forene skrift og billede”. Gode baggrundshistorier og mange inspirerende illustrationer. Chr. Ejlers’ Forlag & Forening for Boghaandværk, 1980.
Brugt
85,-
Estvad, Leo:
S. Hjorth Nielsen (48 s). Det lille hæfte er skrevet, da Hjorth Nielsen (1901-1983) var omkring 60 år og indkredser på traditionel kunsthistorisk vis baggrund for såvel påvirkningen fra lærere som Ejnar Nielsen og Aksel Jørgensen som den modne grafikers motivverden. Indgår i serien Danske Grafikere, Carit Andersens Forlag, København 1961.
Slidt
40,-
Gernes, Poul (red.):
Alternativ dansk grafik i tresserne (111 s). Et katalog for en af flere udstillinger, der blev vist i 1978 til markering af Radeerforeningens 125-års jubilæum. Her er der fokus på Eks-skolens kunstnere, grundigt introduceret og belyst gennem illustrationer og ikke mindst artikler af bl.a. Jørgen Rømer, Richard Winther og Per Kirkeby. Den Danske Radeerforening / Kastrupgårdsamlingen 1978.
Brugt
160,-
Parramón, Jose M.:
Bogstaver & Bomærker – fra teori til praksis (112 s). Et godt sted at starte, hvis man kan lide at arbejde med fonts og grafisk design. Bogens kapitler omfatter noget om bogstavets grafiske historie, den romerske kapitælskrift, lidt om forskellige skriftfamilier, logotypes og moderne grafisk design i praksis. Afsluttende et lille skriftatlas til inspiration. Hernov 1992.
Brugt
85,-
Phillips, Dave:
Graphic and Op-Art Mazes (56 s). Skøn og virkelig tidstypisk samling af labyrinter og variationer over labyrinter og mønstre. Forfatteren har ladet sig fascinere af såvel skønheden i mønstrene som den oldgamle tradition, der kendes over hele verden. (Engelsk tekst.) Dover Publications 1976.