Anna Klindt Sørensen (127 s). Personligt katalog udgivet i forbindelse med en omfattende udstilling, der i 2014 blev vist på Rønnebæksholm i Næstved og Kunstcenteret Silkeborg Bad. I en periode med fornyet interesse og forstærket interesse for kvindelige kunstnere giver denne monografi et godt billede af såvel AKS som den periode, hun arbejdede i som billedkunstner. AKS’ Fond 2014.
Som ny
75,-
Arnoldi, Per:
U-Orden (136 s). Et omfattende og personligt katalog udgivet i forbindelse med en separatudstilling med Arnoldi (f. 1941), der i 2000-01 blev vist på henholdsvis Sophienholm i Lyngby og Brandts Klædefabrik i Odense. Udstillingen og med den kataloget er tematiseret ud fra Arnoldis mange udtryks- og arbejdsformer. Det gælder bl.a. maleri, plakater, rumlige arbejder og større udsmykningsopgaver. Sophienholm og Kunsthallen Brandts Klædefabrik 2000.
Brugt
95,-
Fabienke, Tine Nielsen:
Richard Revival – Konkrete og konstruktive tendenser hos Richard Winther (128 s). Katalog udgivet i forbindelse med en særudstilling af samme navn, vist på Fuglsang Kunstmuseum. Af indholdet kan nævnes artikler af Tine Nielsen Fabienke, Mette Højsgaard og Anneli Fuchs, der alle belyser udvalgte sider af Richard Winthers kunstneriske tilhør og udvikling. Fuglsang Kunstmuseum 2013.
Som ny
85,-
Højsgaard, Mette:
Robert Jacobsen & Paris 1947-1959 (192 s). Der er efterhånden udgivet en del om Robert Jacobsen og hans forskellige relationer gennem årene. Men her anlægges nogle perspektiver, der fortsat vækker interesse. Bl.a. skriver Mette Højsgaard om efterkrigstiden kunstmiljø i Paris, vi får et interview med Denise René, navnkundig galleriejer i Paris og en udførlig bibliografi. Bogen er udgivet i forbindelse med udstillingen “Robert Jacobsen & Paris – Rummets poesi”, SMK 2001-2002. Statens Museum for Kunst 2001.
Som ny
95,-
Jacobsen, Per H.:
NEX – en lysende sortseer (59 s). En hjertevarm lille sag båret af bladtegner og billedkunstner Jens Nex’s skæve tilgang til verden. Under betegnelsen ordmalerier tæller bogen 54 finurlige tegninger med tilhørende prosadigte, der indfanger magien i hverdagen. E.C. Edition 2006.
Som ny
60,-
Lium, Randi Nygaard & Maureen Hodge:
Ellen Lenvik – en europeer med nordnorsk aksent (56 s). Ellen Lenvik er væsentlig i flere sammenhæng, som selvstændig tekstilkunstner, men også fagpolitisk i kampen for at få accepteret tekstilkunst på linje med andre udtryksformer. (Enkelte noter fra tidligere ejer). Tapir Akademisk Forlag 2006.
Brugt
100,-
Møllehave, Johannes:
Et Folke Sagn med Dronningens skitser – Sagn, Illusion og Virkelighed (88 s). Fortælling, visualisering og ideer til kostumer samt en kort intro til guldalderen. Sesam 1991.
Brugt
85,-
Pryds, Lars:
Pages of a Non-Existent Diary (160 s). Introduktion til kunstnerens arbejde med collage og maleri. Uddybende essays af kunsthistorikerne Lise Seisbøll, Annemette Fogh og Lisbeth Tolstrup. Omfattende cv. Paralleltekst på dansk og engelsk. Forlaget på Tredje 2012.
Ny pris
100,-
Reisby, Niels og Pia Skogemann:
Karolines bog (88 s). Vedkommende introduktion til området l’art brut på dansk grund. Fulgt af historien om Caroline Ebbesen (1852-1936), der levede 50 år af sit liv på Skt. Hans og som gennem årene skabte et markant billedværk. Rosinante 1985,-
Brugt
120,-
Schade, Virtus:
Margrethe R – en dronning som kunstner (43 s). Stilfærdig introduktion til bredden i dronningens arbejde med tegninger, illustrationer og tekstiler. Fr.G. Knudtzonz Bogtrykkeri, årsskrift 1988-89.
Som ny
75,-
Sørensen, Jørgen og Janne Yde:
Det store relief og den lange rejse – Asger Jorns udsmykninger på Århus Statsgymnasium (66 s). Keramik og tekstil – de to grundlæggende udtryksformer i Jorns store udsmykning – udfoldes og dokumenteres rigtig godt i denne udgivelse. ÅSG’s venner 1996.
Brugt
120,-
Tolstrup, Lisbeth:
Grete Balle – Tekstilkunstner og billedskaber (82 s, stort format). Omfattende introduktion til en af de helt store grand old ladies i dansk tekstilkunst. Såvel hendes tidlige tekstiler som de stadig mere dristige malerier er repræsenteret. Borgen 1996.
Brugt
140,-
Tolstrup, Lisbeth:
Resumé 1966-1999 (112 s). Om kunstnerparret Heidi Guthmann Birck og Aage Birck. Keramisk skulptur og unika. En omfattende introduktion til de to kunstneres eget arbejde samt eksempler på nogle af deres store udsmykningsopgaver. (Dansk eller tysk). Borgen 1999.
Brugt
120,-
Wichstrøm, Anne:
Oda Krohg – Et kunstnerliv (125 s). Få kunstnere har som Oda Krohg været omgivet af myter og tolkninger. Her har forfatteren taget fat i hendes personlige historie fra 1860 til 1935 og fulgt i fodsporerne af hendes liv og tid. Klassisk kunsthistorie med mange detaljer og illustrationer. (Norsk tekst). Gyldendal Norsk Forlag 1995.