Den Hemmelige Have (96 s). Eller med andre ord: ”En magisk male- og tegnebog”. Bogen er charmerende i sit motivvalg og rammer lige ind i tidens higen efter ro og fordybelse. Det eneste der kræves er en god håndfuld farverblyanter eller spritpene og så er der ellers fri lag blandt insekter, blomster og blade. Politikens Forlag 2015.
Som ny
70,-
Gericke, Søren:
Vandheste fra Rømø – en kogebog fra Danmark (206 s). En lystvandring i gode retter. Hvem kan undsige sig fornøjelsen ved at lære af retterne fra “Lises bykøkken”, deltage i “Bornholmer-ekspeditionen” eller forsøge sig med nogle af retterne fra afsnittet om “Prutkål, futkål og surkål”. Læg dertil, at bogen er smukt illustreret med grafik af 11 førende billedkunstnere. Brøndum 1999.
Som ny
95,-
Grigo, Markus:
Søllerød Kro’s Desserter (144 s). Med fagligt forord af Jan Pedersen og sanseligt forord af Jens Jørgen Thorsen. En flot og overdådig samling af desserter, inddelt efter årstider og med ideer til ikke mindre end 48 desserter, alle smukt fotograferet af Jacob Termansen. Forlaget Atelier, 1997.
Som ny
160,-
Läckberg, Camilla & Christian Hellberg:
Smagen af Fjällbacke – en kogebog (175 s). Hvis man sætter pris på en god krimi – altså i kategorien svensk femi-krimi, må Camilla Läckberg dukke op, før eller siden. Og med hende Fjällbacka, der er omdrejningspunkt for mange af hendes historier. Her gælder det så inspiration til gode svenske retter med delikatesser fra Bohuslän. Skønne grundopskrifter, der er til at gå til og ideer til picnic, festmad og desserter. People’s Press 2009.
Som ny
120,-
Mochlinska, Anna:
Engle i luften – en bog med mobiler (32 s). Er man til engle og vild med klassiske mobiler, er denne bog et fund. Forfatteren er uddannet grafisk designer, bosiddende i England og med vidt forskellige illustrative opgaver bag sig. Her har hun fundet engle i bl.a. England, Italien og Frankrig. Englene er trykt på kraftigt karton, lige til at prikke ud og samle i mobiler. Hovedland 1995.
Som ny
40,-
Munkgaard, Ellen:
Mad i kunst (102 s). Med forfatterens ord sidder vi her med en billedbog, der viser en side af tilværelsen skildret af skiftende tiders kunstnere. De farvestærke og inspirerende billeder er fundet inden for europæisk malerkunst med overvægt på den 16. og 17. århundrede. En nydebog til inspiration – i køkkenet, såvel som i atelieret. FDB 1981.
Slidt
60,-
Nielsen, Asta:
Den tiende Muse (270 s). Stumfilmstjernen Asta Nielsen erindringer, oprindeligt udgivet i årene 1945/1946 under titlerne: Vejen til filmen og Filmen. Bogen er illustreret og kan læses som en kronologisk dagbog, indledt af en række erindringsglimt fra barndommen, til årene med international berømmelse. (Hårdt omslag). Gyldendal 1998.
Som ny
60,-
Nørgaard, Klaus m.fl.:
Køkkenet på Hvidøre (190 s). Intentionen med denne kogebog er at præsentere en egen gastronomi, som vi præsenterer på Hvidøre. Sådan – stærkt forkortet – introduceres indholdet i den helt specielle kogebog. Oprindeligt var stedet en kongelig sommerbolig, siden diabetes sanatorium og senest kursuscenter. Indholdet er disponeret i morgenmad, frokost, eftermiddag og aften – suppleret med en inspirerende stribe grundopskrifter på tilbehør og dips. NNF Arnold Busck 2001.
Som ny
120,-
Olsen, Claus IB:
Sengelæsning for mad-elskere (232 s). Indrømmet – vi er i den lette ende af skalaen. Her er et væld af kendte begreber, der forklares med et glimt i øjet. Fastfood, bordskik og afrodisiakum ibeskrives kort. Her fortælles blandt meget andet om krydderier, det italienske køkken og det nye nordiske. Fin inspiration til en festlig tale blandt gourmeter og gourmander. Gyldendal 2013.
Som ny
60,-
Pavitte, Thomas:
Farv & Find mesterværker (48 s, stort format). Samme idé som ovenfor, men med et helt andet tema – nemlig mesterværker kendt fra historien og ikke mindst kunsthistorien. Manden bag de to bøger er grafisk designer og idémager på et visuelt plan. Her er mange timers underholdning med afsæt i fem farver, fra mørke til lyse. Politikens Forlag 2015.
Som ny
75,-
Peppin, Anthea:
Se på billedkunst: Mennesket (48 s). Stilen er velkendt – man finder nogle gode forbilleder i kunsthistorien, trækker enkelte metoder ud til formidling og vupti, har man nogle enkle forslag til fx undervisning eller selvstudium. Med andre ord – en god appetitvækker, hvis man er ny på kunstbanen. Blandt stikordene er: Selvportræt, Fantastiske fjæs og Kæmpefigurer. Forums Kunstbibliotek 1992.
Som ny
65-
Rasmussen, Holger:
Disk og dug (84 s). “Dette er en fortælling om bordskikke”. En festlig lille sag om emnet med eksempler hentet i så forskellige kilder som kalkmalerier, gamle stik og avistegninger. Dertil gives en omfattende uddybning af begreber brugt om borddækning m.v. Indgår i serien “Historisk Kogebog”, Wormianum 1982.
Brugt
65,-
Rottem, Øystein:
Til bords i Tivoli – 16 gode spisesteder og historien bag (136 s). En del af magien ved et besøg i Tivoli er et godt måltid. I denne bog fortælles en stribe gode historier, nogle med linjer tilbage til 1843, hvor Tivoli åbnede. Blandt de besøgte spisesteder er Grøften, Færgekroen, Det kinesiske Tårn, Søcafeen, Balkonen og Perlen. En rigtig hyggebog for madelskere. Aschehoug 2004.
Brugt
95,-
Thomsen, Sys:
Dagens ret, om at bruge en tallerken – glimt fra en japansk kultur (100 s). En personlig beretning om skønheden i hverdagen og ikke mindst ved måltidet. Forfatteren har rejst og arbejdet som keramiker i Japan. Det fortæller hun om, inden der gives eksempler på anretning af smukke måltider. Borgen 1983.
Brugt
75,
Troelsø, Ole:
Hvidøre (304 s). En af de flotteste og mest inspirerende kogebøger, jeg længe har set. Ti kokke byder ind med lækre og overkommelige opskrifter opdelt i Snacks, Forretter, Hovedretter, Ost, Desserter og Brød. Hvidøre fungerer idag som kursus- og mødecenter for Novo Nordisk medarbejdere og gæster. Novo Nordisk 2013.