Kager, kunst og kærlighed

Forfatter/Titel Stand Pris
Basford, Johanna:
Den Hemmelige Have (96 s). Eller med andre ord: ”En magisk male- og tegnebog”. Bogen er charmerende i sit motivvalg og rammer lige ind i tidens higen efter ro og fordybelse. Det eneste der kræves er en god håndfuld farverblyanter eller spritpene og så er der ellers fri lag blandt insekter, blomster og blade. Politikens Forlag 2015. Som ny 70,-
Gericke, Søren:
Vandheste fra Rømø – en kogebog fra Danmark (206 s). En lystvandring i gode retter. Hvem kan undsige sig fornøjelsen ved at lære af retterne fra “Lises bykøkken”, deltage i “Bornholmer-ekspeditionen” eller forsøge sig med nogle af retterne fra afsnittet om “Prutkål, futkål og surkål”. Læg dertil, at bogen er smukt illustreret med grafik af 11 førende billedkunstnere. Brøndum 1999. Som ny 95,-
Grigo, Markus:
Søllerød Kro’s Desserter (144 s). Med fagligt forord af Jan Pedersen og sanseligt forord af Jens Jørgen Thorsen. En flot og overdådig samling af desserter, inddelt efter årstider og med ideer til ikke mindre end 48 desserter, alle smukt fotograferet af Jacob Termansen. Forlaget Atelier, 1997. Som ny 160,-
Kaufmann, Lillian (red.): I køkkenet med Danmarks bedste kokke (191 s). Holder man af mad og ikke mindst af at lave mad, er denne bog et orgie af inspiration. Gennem redaktørens korte og præcise introduktioner, fulgt et en stribe skønne portrætter af Anne-Marie Steen Petersen, får vi et tidsbillede af et årti, og 10 af de kokke, der ændrede det kulinariske Danmarkskort. Læg dertil 500 opskrifter på alle typer af retter. Politikens Forlag 1999. Som ny 95,-
Mochlinska, Anna: Engle i luften – en bog med mobiler (32 s). Er man til engle og vild med klassiske mobiler, er denne bog et fund. Forfatteren er uddannet grafisk designer, bosiddende i England og med vidt forskellige illustrative opgaver bag sig. Her har hun fundet engle i bl.a. England, Italien og Frankrig. Englene er trykt på kraftigt karton, lige til at prikke ud og samle i mobiler. Hovedland 1995. Som ny 40,-
Nielsen, Asta:
Den tiende Muse (270 s). Stumfilmstjernen Asta Nielsen erindringer, oprindeligt udgivet i årene 1945/1946 under titlerne: Vejen til filmen og Filmen. Bogen er illustreret og kan læses som en kronologisk dagbog, indledt af en række erindringsglimt fra barndommen, til årene med international berømmelse. (Hårdt omslag). Gyldendal 1998. Som ny 60,-
Olsen, Claus IB:
Sengelæsning for mad-elskere (232 s). Indrømmet – vi er i den lette ende af skalaen. Her er et væld af kendte begreber, der forklares med et glimt i øjet. Fastfood, bordskik og afrodisiakum ibeskrives kort. Her fortælles blandt meget andet om krydderier, det italienske køkken og det nye nordiske. Fin inspiration til en festlig tale blandt gourmeter og gourmander. Gyldendal 2013. Som ny 60,-
Pavitte, Thomas:
Farv & Find mesterværker (48 s, stort format). Samme idé som ovenfor, men med et helt andet tema – nemlig mesterværker kendt fra historien og ikke mindst kunsthistorien. Manden bag de to bøger er grafisk designer og idémager på et visuelt plan. Her er mange timers underholdning med afsæt i fem farver, fra mørke til lyse. Politikens Forlag 2015. Som ny 75,-
Peppin, Anthea: Se på billedkunst: Mennesket (48 s). Stilen er velkendt – man finder nogle gode forbilleder i kunsthistorien, trækker enkelte metoder ud til formidling og vupti, har man nogle enkle forslag til fx undervisning eller selvstudium. Med andre ord – en god appetitvækker, hvis man er ny på kunstbanen. Blandt stikordene er: Selvportræt, Fantastiske fjæs og Kæmpefigurer. Forums Kunstbibliotek 1992. Som ny 65-
Rasmussen, Holger:

 

Disk og dug (84 s). “Dette er en fortælling om bordskikke”. En festlig lille sag om emnet med eksempler hentet i så forskellige kilder som kalkmalerier, gamle stik og avistegninger. Dertil gives en omfattende uddybning af begreber brugt om borddækning m.v. Indgår i serien “Historisk Kogebog”, Wormianum 1982. Brugt 65,-
Thomsen, Sys: Dagens ret, om at bruge en tallerken – glimt fra en japansk kultur (100 s). En personlig beretning om skønheden i hverdagen og ikke mindst ved måltidet. Forfatteren har rejst og arbejdet som keramiker i Japan. Det fortæller hun om, inden der gives eksempler på anretning af smukke måltider. Borgen 1983. Brugt 75,