Kager, kunst og kærlighed

Forfatter/Titel Stand Pris
Gericke, Søren:
Vandheste fra Rømø – en kogebog fra Danmark (206 s). En lystvandring i gode retter. Hvem kan undsige sig fornøjelsen ved at lære af retterne fra “Lises bykøkken”, deltage i “Bornholmer-ekspeditionen” eller forsøge sig med nogle af retterne fra afsnittet om “Prutkål, futkål og surkål”. Læg dertil, at bogen er smukt illustreret med grafik af 11 førende billedkunstnere. Brøndum 1999. Som ny 95,-
Munkgaard, Ellen:
Mad i kunst (102 s). Med forfatterens ord sidder vi her med en billedbog, der viser en side af tilværelsen skildret af skiftende tiders kunstnere. De farvestærke og inspirerende billeder er fundet inden for europæisk malerkunst med overvægt på den 16. og 17. århundrede. En nydebog til inspiration – i køkkenet, såvel som i atelieret. FDB 1981. Slidt 60,-
Nørgaard, Klaus m.fl.:
Køkkenet på Hvidøre (190 s). Intentionen med denne kogebog er at præsentere en egen gastronomi, som vi præsenterer på Hvidøre. Sådan – stærkt forkortet – introduceres indholdet i den helt specielle kogebog. Oprindeligt var stedet en kongelig sommerbolig, siden diabetes sanatorium og senest kursuscenter. Indholdet er disponeret i morgenmad, frokost, eftermiddag og aften – suppleret med en inspirerende stribe grundopskrifter på tilbehør og dips. NNF Arnold Busck 2001. Som ny 120,-
Rasmussen, Holger:
Disk og dug (84 s). “Dette er en fortælling om bordskikke”. En festlig lille sag om emnet med eksempler hentet i så forskellige kilder som kalkmalerier, gamle stik og avistegninger. Dertil gives en omfattende uddybning af begreber brugt om borddækning m.v. Indgår i serien “Historisk Kogebog”, Wormianum 1982. Brugt 65,-
Thomsen, Sys:
Dagens ret, om at bruge en tallerken – glimt fra en japansk kultur (100 s). En personlig beretning om skønheden i hverdagen og ikke mindst ved måltidet. Forfatteren har rejst og arbejdet som keramiker i Japan. Det fortæller hun om, inden der gives eksempler på anretning af smukke måltider. Borgen 1983. Brugt 75,
Troelsø, Ole:
Hvidøre (304 s). En af de flotteste og mest inspirerende kogebøger, jeg længe har set. Ti kokke byder ind med lækre og overkommelige opskrifter opdelt i Snacks, Forretter, Hovedretter, Ost, Desserter og Brød. Hvidøre fungerer idag som kursus- og mødecenter for Novo Nordisk medarbejdere og gæster. Novo Nordisk 2013. Som ny 195,-