Arkitektur

Forfatter Titel Stand Pris
Lind, Olaf: Arkitekten Steen Eiler Rasmussen (486 s). Fornemt og inspirerende værk om en dansk arkitekt, der har taget turen med gennem det 20. århundredes ideologier og stilstrømninger. Markant som arkitekt og ikke mindst som kritisk debattør og underviser. Gyldendal 2008. Som ny 220,-
.
Lind, Olaf:
Arkitektur-Fortællinger – om Aarhus Universitets bygninger (240 s). Stort billedstærkt værk om arkitekturen bag Aarhus Universitet. Anledningen er universitets 75 år jubilæum, der blev markeret i 2008. Gennem 11 omfattende essays berettes om nogle af de meningsbølger, der gennem årene har været rejst om bygningerne. (Engelsk resumé). Aarhus Universitet 2007.
Som ny 200,-
Olesen, Peter:
Mønstrede København (121 s). En smuk og informativ nydebog med 25 velvalgte nedslag i bygninger og bygningsdetaljer rundt omkring i byen. Blandt eksemplerne er Hovedbanegården, Det nye Rigsarkiv, Svanemølletårnet og flere detaljer fra Carlsbergbyen. En oplagt gaveidé. Gyldendal 2010. Som ny 120,-
.
Skude, Flemming:
Arv & Avantgarde (166 s). Vedkommende oversigtsværk, der bygger på en serie af forelæsninger. Blandt overskrifterne: Postmodernisme, New Age, Dekonstruktive, Biomorf Arkitektur og Minimalisme. Amanda 1992.
Brugt 95,-
.
Waal, Allan de:
Arkitektur og plan (78 s). Om byplan og bygningskunst. Pædagogisk tilrettelagt bog om det at opleve byen i øjenhøjde. Gode introduktioner til arbejdet med pladser, stil og byrum. Dansklærerforeningen 1989.
Som ny 50,-