At gøre et fund – og nyde det

Det er ganske fascinerende at arbejde med bøger. Både når de skal skrives og produceres, men også når de skal ses igennem og prissættes, inden de kan komme op på hylderne her i TEX-antik. En aften sad jeg og overspringshandlede lidt og kom ved et tilfælde ind på et par forskellige auktions-hjemmesider. Under overskriften tekstil dukkede der bøger op om folkedragter, “ægte tæpper” og møbler. Sidstnævnte med henvisning til nogle af de forrygende projekter, der så lyset gennem 1960’erne i sammenhængen “Danish Modern”.

Og så var det at nydelsen bredte sig. For flere af de omtalte bøger har vi faktisk også på hylderne her i TEX-antik. Nogle gemmer sig under “Mode og historie“, andre under “Opslag og undervisning“. Måske lidt tunge overskrifter, men værd at overspringshandle lidt i – synes jeg i alt beskedenhed. Herunder et enkelt, sjældent eksempel.

God fornøjelse!
– Lisbeth.

Hald_Cosumes-of-the-Bronze-Age-in-Denmark_
H.C. Broholm og Margrethe Hald:
Costumes of the Bronze Age in Denmark
(172 s + plancher I-IV, stort format). Beskrivelse af fundene, teknikkerne og de enkelte tekstiler. Fantastisk flot eksemplar, blødt omslag. NNF Arnold Busck 1940. Slidt, kr. 350,-