Strik, strik, strik!

Strikker du? Så er der masser af nyt at se på i gruppen med strikkebøger, som netop er opdateret. Hele 82 titler er der nu i oversigten – og af dem er mere end halvdelen nye på listen. Der er bøger både for den historisk interesserede samler, for nybegynderen og for den øvede strikker med lyst til at eksperimentere. Herunder er et lille udpluk, der viser variationen – find dem sammen de øvrige nyheder under Strik. God fornøjelse!


 

Svensson_Formgivarnas-Stickbok_
Inez Svensson: Formgivarnas stickbok (135 s). Herlig samling af designere og modeller. I alt 20 bidrag fra nogle af Sveriges bedste strikkere. Dertil en god intro og et fint teknikafsnit. På samme tid 80’er retro og helt aktuel. ICA 1986.

.

Beyers_Kunst-Strikning_Hefte-III–
Beyers: Kunst-Strikning – Hefte III (36 s + diagrammer). Her præsenteres såvel borter og mønstre som en række modeller, der kan fremstilles i kunststrikning. Oehlenschläger 1927.

.

Blidell_Strikketoej_
Lena Blidell: Strikketøj (68 s). Målgruppen er store tøser fra omkring 14 år og opefter. Modellerne er enkle og lette at variere. Et godt sted at starte. Olivia 2003.

.

DMC_Die-ABC-des-Strickens_
Das ABC des Strickens (20 s). Antikt lille hæfte med 17 herlige illustrationer af mønstre og arbejdsgange. Et sandt samlerobjekt. (Tysk tekst). Bibliothek DMC, ca. 1910.

.

Johns_Nem-strik-til-babyer_
Susie Johns:  Nem strik til babyer – 25 dejlige modeller for 0-3 år (112 s). I fem skønne kapitler forsynes enhver potentiel mama med ideer til super sødt og anvendeligt babytøj. Cico Books 2010.

.

Bøgerne herover og mange andre bøger om strik finder du i gruppen Strik i menuen til højre.